Zuid Amerikaanse Kruidendag

In onze 5-daagse kruiden cursus/bijscholing hebben we het zwaartepunt gelegd op de Europese kruiden, maar in de laatste jaren is er ook een ontwikkeling om naar de bijzondere eigenschappen te kijken en te zoeken van de medicinale kruiden afkomstig uit andere gebieden, zoals Zuid Amerika. Voorbeelden hiervan zijn: Pau d’Arco, Graviola, Maca etc. Deze thema studiedag fytotherapie behandelt diverse interessante kruiden uit dit werelddeel en hun praktische toepassing in uw praktijk.

  • Korte introductie Fytotherapie algemeen en in Zuid Amerika
  • De rijke kruidengeschiedenis van Zuid Amerika
  • Huidige kruidengebruik en toepassingen in Zuid Amerika
  • Per besproken kruid:

-          Therapeutische praktijk ervaringen,

-          Traditioneel gebruik,

-          Erkende literatuurbronnen

-           wetenschappelijke onderbouwing.

-          Toepassingsvormen

-          Therapeutische indicaties

-          Praktijk voorbeelden

Deze studiedag bevat verschillende casussen en behandelprotocollen.

Docent

Dhr. John Koezen heeft ruim 40 jaar ervaring als docent Tuin & Landschap en Ecologie. Hij heeft inmiddels ruim 30 jaar mensen opgeleid in het ecologisch beheren van de Groene Ruimte. Inmiddels is hij 20 jaar bezig om zich te verdiepen in de vele aspecten van de gezondheid van de mens, zoals voeding en kruiden, de relatie tussen psyche en gezondheid, de verschillende behandelingsvormen waaronder orthomoleculaire voedingsleer, homeopathie en emotioneel lichaamswerk. Hij is al jaren examinator bij de driejarige opleiding voor herborist bij kruidencentrum de Sprenk en heeft daar ook zelf de opleiding gevolgd. Vanuit zijn agrarische achtergrond is hij blijven zoeken naar de processen die bij de plant een rol spelen bij het aanmaken van al die bijzondere inhoudsstoffen. Hij is nieuwsgierig en geniet nog altijd van het kunnen delen van kennis rond alles wat de natuur ons te bieden heeft

Doel bijscholing

Het programma is bedoeld om zowel de deskundigheid voor die therapeuten en artsen die al een fytotherapie praktijk hebben te verbeteren, als opstartende fytotherapie therapeuten verschillende inzichten en behandelingsmogelijkheden mee te geven met Zuid-Amerikaanse kruiden.

Voor wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor therapeuten fytotherapie (in opleiding) vooral natuurgeneeskundige, herborist of met fytotherapie richting en/of artsen die meer willen weten over Zuid-Amerikaanse kruiden. Iedereen die basiskennis heeft van de fytotherapie, zoals de 5-daagse introductie fytotherapie of een soortgelijke kruiden/fytotherapie cursus.

Accreditatie: 

Ontvangen van KTNO (o.a. VBAG, LVNT, NVST, NVVM), herboristen vereniging, BATC en NWP. Bij belangstelling zal ook bijvoorbeeld MBOG aangevraagd worden.

Aanvullende informatie

 

Duur: 1 dag van ca. 10.00 uur tot 17.00 uur

Locatie: Harderwijk

Kosten: € 100,- euro incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal

Accreditatie ontvangen van: KTNO (o.a. VBAG, LVNT, NVST, NVVM), herboristenvereniging, BATC en NWP.

Klik op de datum om je in te schrijven