Vergeten Europese kruidendag

De focus heeft lang gelegen op het ontdekken van steeds weer nieuwe kruiden uit verschillende werelddelen vanuit traditioneel gebruik. Nu dat in de huidige omstandigheden door onder meer wetgeving wordt beperkt en er in de voeding steeds meer aandacht is voor lokale mogelijkheden. Ontdekken we weer meer de schat aan lokale planten waar vanuit oud gebruik ook medicinaal veel kennis over terug te vinden is. Na de zogenaamde ‘’vergeten’’ groenten, delen wij op deze studiedag ook de praktijk kennis van bijvoorbeeld herboristen met de nu vaak ‘’vergeten’’ kruiden. Maar ook een oude en belangrijke indicatie of werking van een iets bekender kruid zal aanbod komen. Kortom weer meer kunnen halen uit de van nature ook lokaal al aanwezige bronnen.  En wat deze kruiden ons kunnen bieden bij de indicatie van vandaag.

Een mogelijkheid om je kruidenkennis uit te breiden en weer meer terug te gaan naar de natuur en mogelijkheden van onze voorouders zoals omschreven in kloosters of uit oude literatuurbronnen. Een mooi cadeau om door te geven aan een volgende generatie.

Tijdens deze studiedag worden o.a. de volgende items besproken:

 

  • Geschiedenis van lokale Europese fytotherapie werking en functie;
  • Wetenschappelijke onderzoek update in vergetelheid geraakte lokale Europese kruiden:
  • Extra aandacht voor ‘’vergeten’’ kruiden en werking en functie nu;
  • Complementaire en reguliere behandelmogelijkheden;
  • Korte casussen

Het cursusmateriaal bevat protocol(len) die u in uw praktijk meteen praktisch kunt toepassen.

Doel bijscholing

Het programma is bedoeld om zowel de deskundigheid voor die therapeuten en artsen die al een praktijk hebben te verbeteren als opstartende therapeuten verschillende inzichten en behandelingsmogelijkheden met behulp van fytotherapie mee te geven met extra aandacht voor de medicinale vergeten Europese kruiden.

Voor wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor therapeuten (in opleiding) en/of artsen die meer willen weten over, fytotherapie meer specifiek Europese vaak minder bekende kruiden en de  wetenschappelijke ontwikkelingen.

Aanvullende informatie

 

Duur: 1 dag van ca. 10.00 uur tot 17.00 uur

Locatie: Harderwijk

Kosten: € 100,- euro incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal

 

Accreditatie wordt aangevraagd bij:  KTNO (o.a. VBAG, LVNT,  NVST, NVVM), BATC, MBOG en NWP.

Klik op de datum om je in te schrijven