Themaserie:  Na verschijnselen COVID-19 - NIEUW online workshop sessie

Online vervolg training- Na verschijnselen COVID-19 – Long Covid & PICS(-F) :

Er valt veel te zeggen over de verschillende na verschijnselen en tijdens een Webinar is er ook geen ruimte om echt diep in te gaan op bepaalde details waar u mogelijk best wat meer over zou willen weten. Wij hebben dan ook besloten deze details en informatie die we kort hebben genoemd als nog met u te willen delen in een online vervolg sessie.

Hierin gaan we dieper in op de al reeds korte besproken punten uit de Webinar: PTSS, Lock- down stress en PICS(-F), lang aanhoudende klachten, wat zijn de oorzaken en wat wordt er regulier voor aangeraden. Wat hebben we geleerd van eerdere gevallen. We gaan uitgebreid in op de na verschijnselen van een IC opname, ook na een ongeluk of andere situaties.  Wat is er complementair mogelijk om bij de diverse verschijnselen het herstel te voorspoedig en wat meer specifiek in de huidige omstandigheden.  Uiteraard is er ook aandacht voor meer specifieke na verschijnselen die ook kunnen optreden bij lichtere vormen.
Wederom extra aandacht voor herstel longfunctie vooral wat is er complementair orthomoleculair en natuurgeneeskundig mogelijk.  Ook zal u gedeeltelijk in groepsverband  zelf aan de slag gaan met een voorbeeld casus. Long Covid zal ook uitgebreid besproken worden aan de hand van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Enkele casuïstiek voorbeelden en behandelmogelijkheden zoals u van ons gewend bent.

Tijdens deze online sessie worden de volgende items besproken:
•          PTSS, Lock down stress en PICS(-F);
•          Wetenschappelijke onderzoek update na verschijnselen COVID-19
•          Extra aandacht voor herstel longfunctie en herstel na IC opname
•          Ook aandacht voor andere lang aanhoudende klachten

Workshop eigen vragen inbrengen en samen werken in groepsverband aan casuïstiek.
•          Complementaire en reguliere behandelmogelijkheden
•          Korte casussen
Het cursusmateriaal bevat protocol(len) die u in uw praktijk meteen praktisch kunt toepassen.

Docent:  Drs. Katherina Deutsch

Accreditatie: wordt aangevraagd bij:  AVIG, KTNO (o.a. VBAG, LVNT,  NVST, NVVM), BATC, MBOG en NWP.

(terug) kijkmogelijkheden: De plenaire presentatie en sessies zullen we waar mogelijk opnemen en voor u kort voor eigen gebruik nog beschikbaar stellen. 

Programma:(onder voor behoud)

10:45 aanvang

11:05 Start Presentatie met in overleg kleine tussenpauze

13:00 Lunch pauze

13:45 start workshop groepsopdracht casuïstiek

14:30 Vragensessie

15:00 afronding online sessie, kan iets uitlopen

Voor wie: Deze bijeenkomst is bedoeld voor therapeuten (in opleiding) en/of artsen die meer willen weten over Covid-19 na verschijnselen, Long Covid, PICS(-F) en zowel de psychische als fysieke klachten en laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

Doel bijscholing:  Deze Webinar themaserie is bedoeld om de diverse fysieke en psychische complementaire ondersteuningsmogelijkheden te behandelen die ingezet kunnen worden bij de meerdere na verschijnselen bij COVID-19 (virale aandoeningen ). Van verschillende vormen van Lock down stress tot PICS(-F) en herstel longfunctie. Tevens leert u hoe u het Immuunsysteem het beste kunt helpen, zodat deze het herstel optimaal kan ondersteunen.
Zowel de deskundigheid voor die therapeuten (in opleiding) en artsen die al een praktijk hebben te verbeteren als opstartende therapeuten verschillende inzichten en behandelingsmogelijkheden mee te geven over dit thema.

Thema Webinar Na verschijnselen COVID-19 – Liposomaal therapie- bij virale indicaties

Dit betreft een geaccrediteerde Webinar. Tijdens deze Webinar zullen we o.a. ingaan op waarom zoals u vast ook is opgevallen diverse deskundigen wereldwijd Liposomaal therapie, vooral vitamine C, zijn gaan inzetten.

  • Een korte introductie Liposomaal therapie en de mogelijkheden
  • Functie, werking en voordelen van de inzet van Liposomaal therapie 
  • Hogere Bio beschikbaarheid
  • Liposomaal therapie bij Immuun weerstand verhogend preventief, acuut en na verschijnsel inzet mogelijkheden (complementaire) behandel opties
  • Het verband tussen darmfunctie, ''Leaky gut"" en de immuun weerstand

docent: Marion Schaatsbergen, natuurgeneeskundig therapeut. Zij is eigenaar van NatuRaad, Wibronic en oprichtster van de Stichting NutriKennis.  

Thema Webinar Na verschijnselen COVID-19 – Bach Bloesem therapie psychologische gevolgen

Dit betreft een geaccrediteerde Webinar. Tijdens deze Webinar zullen we o.a. ingaan op de psychologische invloed die de omstandigheden rond de COVID-19 op velen van ons heeft. En hoe we door emotionele balans ook kunnen zorgen voor een sterker immuunsysteem. We zullen hoofdthema’s als angst, onzekerheid toekomst en bijvoorbeeld (isolatie) eenzaamheid bespreken  maar ook de volgende fase van irritatie en frustratie. De gevolgen van stress op ons allen. De indicaties PTSS en PICS(-F).  De Bach trainer zal vanuit brede praktijkervaring en opgedane kennis enkele casus voorbeelden belichten en mogelijke ondersteuning benoemen.

  • De invloed van stress en emotionele disbalans op ons immuunsysteem;
  • Ondersteuning mogelijkheden vanuit Bach bloesem therapie;
  • PTSS en PICS(-F);
  • Psychische gevolgen: Angst, Isolatie, Eenzaamheid, Vermoeidheid;

Docent: Gerda Dobbenberg, Bach trainster niveau 1, dier, 2 en 3, Bach humaan en dieren consulent, Communicatie trainster volgens Gordon.

Thema Webinar Na verschijnselen COVID-19 - longfunctie herstel, complementaire en reguliere therapie

Korte introductie verschillende regulier bekende na verschijnselen zoals PTSS, Lock down stress en PICS(-F), PVS (post viraal syndroom). Wat is er op dit moment bekend over de (over)reactie van het immuunsysteem?  Longfunctie herstel wat zijn de mogelijkheden.
 
Tijdens deze Webinar worden de volgende items besproken:
•          korte introductie PTSS, Lock down stress en PICS(-F), PVS (post viraal syndroom);
•          Wetenschappelijke onderzoek update na verschijnselen COVID-19: Long Covid
•          Extra aandacht voor herstel longfunctie
•          Complementaire en reguliere behandelmogelijkheden

Docent: Drs. Katherina Deutsch

Aanvullende informatie


Prijs:  Gratis 

Locatie: Online

Accreditatie: online sessie wordt aangevraagd bij:  AVIG, KTNO (o.a. VBAG, LVNT,  NVST, NVVM), BATC, MBOG en NWP.

Accreditatie is ontvangen voor themaserie bij KTNO, NWP en MBOG (liposomaal en herstel longfunctie) vraag voorwaarden bij ons op.

Klik op de datum om je in te schrijven