Lyme 2 studiedag

Tijdens de studiedagen Lyme 1 en 2 gaan we verder in op de verschillende alternatieve behandelmogelijkheden, de nieuwste wetenschappelijke kennis en ervaringen van professionals wereldwijd. In Lyme 1 heeft u al uitgebreid informatie over de diagnostiek mogelijkheden en praktijkervaringen opgedaan die u kunnen helpen de diagnose te bevestigen. Na het opgedaan hebben van alle basiskennis en het goed signaleren van Lyme, gaan we in Lyme 2 aandacht besteden aan de diverse behandel- en therapiemogelijkheden van Borreliose en mogelijke co-infecties. Het cursusmateriaal bevat bij elk onderdeel behandelprotocollen die u in uw praktijk meteen praktisch kunt toepassen.

Therapie:

 • Wat kan je doen aan preventie
 • Lyme is een multisysteem ziekte, met diverse besmettingen en verschijningsvormen en daarom heeft het ook een multisysteem aanpak nodig
 • Aanpak is gebaseerd op CBO, ILADS en DBG richtlijnen
 • Behandelplan bestaat altijd uit verschillende onderdelen
 • Behandeling start met herstel van de fysiologie, waaronder zuurgraad en darmfunctie herstel
 • Detoxificatie is een volgende belangrijke stap:  de toxines van de Borrelia moeten het lichaam uit
 • Het immuunsysteem dat wordt aangetast door Lyme, moet worden versterkt
 • Bij het afdoden van de bacteriën kunnen er natuurlijke of reguliere antibiotica worden ingezet
 • Bacteriële en virale co-infecties moeten worden mee behandeld
 • Aparte aandacht krijgt het behandelen van de cyste en celwandloze L-vormen vormen en biofilms
 • Behandelplan & -duur is per persoon verschillend en altijd maatwerk

 

Docent: Drs. Korbee

 

Drs. Alexander Korbee werkt in zijn praktijk voor Functionele Geneeskunde (MedicaPlus). Vanuit een brede visie behandelt hij vele Lyme patiënten en hij is op de hoogte van de meest gebruikte en wetenschappelijk onderzochte behandelprotocollen. Hij volgt nascholingen en internationale congressen over de ziekte van Lyme en is lid van de internationale Lyme artsenvereniging ILADS, de Duitse Lyme artsenvereniging DBG en van de Benelux artsenvereniging Chronimed.

Meer informatie over hem kunt u ook vinden op zijn website.

 

Aanvullende informatie


Prijs:€ 100,- euro incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal

Locatie: Harderwijk

Duur:  1 dag van ca. 10.00 uur tot 17.00 uur

Accreditatie: ontvangen van KTNO (VBAG, LVNT, NVST, CAT, FAGT, VIV, VVET, NVVM) BATC,en NWP.  En ook als geheel traject  (Intro en Lyme 1&2 ) bij de AVIG, MBOG, NVKH en in België BBOW-APSO.

Kortingsactie: Indien het gehele traject gevolgd en in 1x geboekt wordt is de geaccrediteerde Lyme intro* Webinar nu tijdelijk gratis te volgen.  U betaald voor het gehele traject dan 195,- euro en tevens bieden wij u voor de helft van de prijs eenmalig de deelname aan de Lyme terugkomdag in 2022 aan.

 

Klik op de datum om je in te schrijven