Introductie Orthomoleculaire therapie studiedag

Dit betreft een geaccrediteerde studiedag.

In de afgelopen periode hebben we veel geleerd over de weerstand bevorderende werking van veel vitaminen en mineralen. En orthomoleculaire artsen en therapeuten hebben n.a.v. wereldwijde onderzoeken vitamine C, maar ook vitamine D  vaak in combinatie met vitamine K ingezet, en ook de mineralen selenium, magnesium en zink kwamen langs in het nieuws. Mogelijk heeft u nu het gevoel toch wat meer te weten te willen komen hierover.

Wat is de rol van micronutriënten op onze gezondheid en waarom de aanvulling op de voeding nog steeds meer nodig is.

En u kunt nog zoveel meer ondersteuning bieden met alleen al deze 2 groepen. Waar komen deze tekorten vandaan? Wat heeft een ieder in de basis nodig en hoe kun je deze het beste aanvullen als er toch ergens een tekort is? Wat ons betreft ook een goede aanvulling van uw praktijk en adviezen om in elk geval bekend mee te zijn. Maar hoe zit het met de verschillende verbindingen en hoe stem je het beter af op uw cliënt met zijn /haar eigen therapeutische verhaal ? Hoe zit het met combineren en ondersteunen van uw huidige therapieën in uw praktijk? In deze studiedag maken we kort kennis met de mogelijkheden en ook andere actieve bestanddelen naast vitaminen en mineralen komen kort aanbod, zoals bijvoorbeeld probiotica en visolie, aminozuren en enzymen.

De trainer zal vanuit brede praktijkervaring en opgedane kennis enkele voorbeelden belichten en verschillende alternatieve basis behandelprotocollen bespreken.

  • Wat is orthomoleculair therapie – een korte introductie
  • Hoe zit het met de tekorten in de voeding en aanvul mogelijkheden
  • Vitaminen en mineralen en hun rol bij onze gezondheid
  • Meerdere mineraalverbindingen en de diverse vitamine- vormen enkele therapeutisch toegelicht aan de hand van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen
  • Verdieping over micronutriënten zoals probiotica, aminozuren, enzymen en visolie
  • Enkele basis praktijkvoorbeelden met behandelmogelijkheden
  • Basis voorbeelden en protocol

Het cursusmateriaal bevat korte basis voorbeeld behandelprotocol(len) die u in uw praktijk meteen praktisch kunt toepassen.

Docent

 

Jan Blaauw heeft de Academie voor Natuurgeneeskunde in Bloemendaal gevolgd en afgerond in 1990. Hij was mede-coördinator en docent van 1994 tot 2005 van de Integrale Opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde van de SOE, waarbij hij de laatste jaren een derde van de lessen voor zijn rekening nam.

Verder was hij bestuurslid van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van Orthomoleculaire Geneeskunde) van 2000 – 2007. Hij is momenteel directeur, coördinator en hoofddocent Ortho Linea. Daarnaast heeft hij zijn eigen praktijk Praktijk Blaauw. Jan heeft vanaf 1983 al interesse ontwikkeld voor de orthomoleculaire geneeskunde en heeft zich in de jaren bekwaamd op dit terrein door het volgen van opleidingen, schrijven van artikelen en boeken, het geven van thematische dagen, cursussen en lezingen.

Doel bijscholing:

Het programma is bedoeld om zowel die therapeuten en artsen die al een praktijk hebben te laten kennismaken maken met de mogelijkheden van Orthomoleculaire therapie als opstartende therapeuten korte basis Orthomoleculaire behandelingsmogelijkheden mee te geven. Daarnaast geeft het een idee van de verdere opleidingsmogelijkheden op dit gebied.

Voor wie:

Deze bijeenkomst is bedoeld voor therapeuten (in opleiding) en/of artsen die meer willen weten over de mogelijkheden en therapeutische ondersteuning die Orthomoleculaire therapie kan bieden in hun praktijk. En in de basis wat meer kennis willen hebben over vitaminen en mineralen en de andere Orthomoleculaire behandelmogelijkheden en hun basis inzetbaarheid.

Aanvullende informatie

 

Prijs: € 100,- euro incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal

Locatie: Harderwijk

Duur: Hele dag 10:00 tot ong. 17:00

 

Accreditatie: wordt aangevraagd bij: KTNO (o.a. VBAG, LVNT, NVST, NVVM,) MBOG, BATC en NWP.

Klik op de datum om je in te schrijven