Introductie fytotherapie: 5 dagen

Deze bijscholing betreft een introductie op het werken met kruiden in de praktijk. Er staan 5 studiedagen voor gepland. Dit is uiteraard geen volledige fytotherapie, herborist- of natuurgeneeskundige opleiding, maar een eerste kennismaking waarna u enkele enkelvoudige basis kruidentincturen of combinaties kunt inzetten. Na afloop weet u beter hoe deze uw praktijk kunnen aanvullen en op welke manieren uw kennis via een andere opleiding uitgebreid kan worden.

Tijdens deze dagen worden de volgende items besproken:

 • Ecologie en plantinhoudsstoffen
 • Inhoudstoffen van kruiden en hun eigenschappen
 • Fysiologische werking van kruiden
 • Verwerking van kruiden tot middelen en wijze van toepassing
 • Een kruidige reis door het menselijk lichaam
 • Een reis langs de functiesystemen en de meest voorkomende en kansrijke interventies met kruiden
 • Behandeling van de ‘Big Six’ met kruiden en het versterken van het immuunsysteem
 • Hart- en vaatziekten
 • Diabetes
 • Reumatische aandoeningen
 • Hersendegeneratie
 • Degeneratieve aandoeningen
 • Allergieën

Docent

Dhr. John Koezen heeft ruim 40 jaar ervaring als docent Tuin & Landschap en Ecologie. Hij heeft inmiddels ruim 30 jaar mensen opgeleid in het ecologisch beheren van de Groene Ruimte. Inmiddels is hij 20 jaar bezig om zich te verdiepen in de vele aspecten van de gezondheid van de mens, zoals voeding en kruiden, de relatie tussen psyche en gezondheid, de verschillende behandelingsvormen waaronder orthomoleculaire voedingsleer, homeopathie en emotioneel lichaamswerk. Hij is al jaren examinator bij de driejarige opleiding voor herborist bij kruidencentrum de Sprenk en heeft daar ook zelf de opleiding gevolgd. Vanuit zijn agrarische achtergrond is hij blijven zoeken naar de processen die bij de plant een rol spelen bij het aanmaken van al die bijzondere inhoudsstoffen. Hij is nieuwsgierig en geniet nog altijd van het kunnen delen van kennis rond alles wat de natuur ons te bieden heeft.

Doel bijscholing (5 dagen):

Het programma is geschikt voor zowel therapeuten als artsen en alternatieve geneeswijze studenten die al een praktijk hebben als opstartende therapeuten. Na afloop weet u beter hoe kruiden uw praktijk of kennis kunnen aanvullen en op welke manieren uw kennis via een andere opleiding uitgebreid kan worden.

Voor wie:

Deze bijeenkomst is bedoeld voor therapeuten (in opleiding)  en/of artsen die meer willen weten over het inzetten van kruidenproducten in hun praktijk en hoe die ingezet kunnen worden met de huidige wetgeving.

Opfriscursus (3 dagen)

Mocht u in het verleden al een soortgelijke cursus hebben gedaan en u wilt uw kennis van indicaties opfrissen, dan is het mogelijk om in overleg de verkorte 3-daagse cursus te volgen. Neem daarover contact op met ons via info@tshealthacademy.nl.

Kosten verkorte opfris opleiding: € 395,- in totaal voor 3 dagen. Kosten zijn incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal.

Accreditatie: ontvangen van KTNO (o.a. VBAG, LVNT, NVST, NVVM), BATC, MBOG, CAT en NWP. De 5 of 3 daagse introductie ook als opfris cursus bij de herboristen vereniging. Bij belangstelling zijn we bereid om ook bij andere beroepsverenigingen te informeren of accreditatie mogelijk is.

Aanvullende informatie

 

Locatie: Harderwijk

Duur: 5x een hele dag van ca. 10.00 uur tot 17.00 uur. Vanaf 9.30 uur bent u welkom voor een kopje thee of koffie. Lunch is inbegrepen.

Kosten: € 595,- in totaal voor 5 dagen. Kosten zijn incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal. Voor deze 5-daagse introductie kan ook gespreid betaald worden: voor aanvang € 175,- en voor studiedag 2 t/m 5 per dag €80,-. Geef dit a.u.b. aan bij uw aanmelding.

Accreditatie: ontvangen van KTNO (o.a. VBAG, LVNT, NVST, NVVM), BATC, MBOG, CAT, herboristenvereniging en NWP.

Klik op de datum om je in te schrijven