Het Immuunsysteem - Virale aandoeningen studiedag

Weerstand opbouwen

Doel bijscholing

Het programma is bedoeld om zowel de deskundigheid voor die therapeuten en artsen die al een praktijk hebben te verbeteren als opstartende therapeuten verschillende inzichten en behandelingsmogelijkheden mee te geven over het immuunsysteem, weerstand verhogen specifiek bij virale indicaties.

Inhoud:

Er is al veel over weerstand opbouwen geschreven en in de complementaire wereld al vanaf het begin een start punt voor de gezondheid, zeker in de meer uitdagende momenten. Uiteraard is met gezonde leefstijl, bewegen en voeding al een belangrijke goede basis te leggen. Maar soms zijn er redenen of perioden waarin wat meer nodig is. Er zijn veel natuurlijke middelen die ingezet kunnen worden, wat zijn de verschillen en wat is bijvoorbeeld voor Lyme cliënten geschikt? Vanuit zijn jaren lange ervaring in de praktijk zal Drs. Korbee hierover graag meer met jullie delen.

Omtrent het thema immuun weerstand en hoe kun je deze snel verhogen, constant op orde houden, steeds opnieuw met andere middelen ondersteunen, wat zijn de mogelijkheden bij degenen die door omstandigheden meer vatbaar zijn, wat is goed naast andere reguliere medicatie in te zetten, niet te belastend, wat gebruik je indien je meer acuut snel te werk wilt gaan, zijn er algemene middelen en daarnaast ook meer specifiek voor viraal bijvoorbeeld? Bij Lyme hebben we ook gezien dat virale co-infecties een speciale aanpak nodig hebben. En indien de client zijn/haar immuunsysteem heeft aan gestrekt het al weer beter voelt en meer mogelijk is. Kortom goed om hier wat extra aandacht aan te geven en mee te nemen in de praktijk.

Tijdens deze studiedag worden o.a. de volgende items besproken:

  • belang van het immuunsysteem, werking en functie;
  • Wetenschappelijke onderzoek update immuun weerstand verhoging en ondersteuning mogelijkheden specifiek bij virale indicaties;
  • Extra aandacht voor continue ondersteuning bij chronische indicaties en bij acute verhoging;
  • Complementaire en reguliere behandelmogelijkheden;
  • Korte casussen

Het cursusmateriaal bevat protocol(len) die u in uw praktijk meteen praktisch kunt toepassen.

Docent: Drs. Alexander Korbee

Voor wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor therapeuten (in opleiding) en/of artsen die meer willen weten over het immuunsysteem hoe deze te verhogen en optimaal te ondersteunen bij o.a. virale aandoeningen.

Aanvullende informatie

 

Duur: 1 dag van ca. 10.00 uur tot 17.00 uur

Locatie: Harderwijk

Kosten: € 100,- euro incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal

 

Accreditatie wordt aangevraagd bij:  AVIG, KTNO (o.a. VBAG, LVNT,  NVST, NVVM), BATC, MBOG en NWP.

Klik op de datum om je in te schrijven