Hersenen

Dit betreft een geaccrediteerde studiedag. Tijdens deze studiedag zullen we o.a. ingaan op het exacte samenspel tussen de diverse hersendelen, waar we steeds meer te weten over komen door gedegen onderzoek. We zien in onze maatschappij een trend in het meer voorkomen of diagnosticeren van autisme, ADD, ADHD, PDD nos, maar ook ouderdomsziekten zoals Parkinson en diverse vormen van Alzheimer.

Wat is er bekend over het functioneren en connecties in de hersenen; kunnen we de “trends” begrijpen en verklaren; en zijn hiervoor praktische oplossingen?

De trainer zal vanuit brede praktijkervaring en opgedane kennis enkele casussen belichten en verschillende alternatieve behandelprotocollen bespreken.

  • De werking van de hersenen: korte introductie
  • De laatste ontwikkelingen m.b.t. hersenen onderzoek
  • Aandoeningen zoals autisme, ADD, ADHD, PDD nos en ouderdomsziekten: Parkinson en Alzheimer
  • Hoe de hersenwerking te ondersteunen, reguliere en complementaire behandelopties
  • Korte mini casussen

Het cursusmateriaal bevat alternatieve behandelprotocol(len) die u in uw praktijk meteen praktisch kunt toepassen.

Docent

Katharina Deutsch, Arts. Geboren in 1964 – HongKong. Ze heeft van 1982 tot 1987 gestudeerd aan de Liverpool Universiteit (U.K). Daarna heeft ze de volgende werkervaring opgedaan en opleidingen afgerond:

1987-1990 Co-schappen (Chester en Shrewsbury) in Chirurgie, Interne, Kindergeneeskunde, Gynaecologie, Psychiatrie, KNO. Diploma of Childhealth (DCH) & Diploma of Obstetrics and Gynaecology (DRCOG)

1990 – 1991 – Huisartsenopleiding te Saltash, Plymouth U.K. Huisarts registratie & Onderzoeks-scriptie ‘ Tired all the Time’ 1992 – 1995 Werkzaam als huisarts in Hong Kong in Vietnamese vluchtelingenkamp, Acupuncturist in opleiding

1995- 2000 – Werkzaam als deeltijd huisarts te Plymouth, Devon, UK en anticonceptie arts 2003 – 2006- Huisarts te Bussum, Opleiding tot kPNI orthomoleculair therapeut en natuurgeneeskundig arts. Scriptie over de relatie tussen Mitralusklep-Prolaps, Migraine en Magnesium deficiëntie

2006 tot heden – Eigen praktijk in Nederland voor Integrale Geneeskunde met specialisatie in de ziekte van Lyme

2015 – 2017 Voorzitter Lyme werkgroep

Doel bijscholing:

Het programma is bedoeld om zowel de deskundigheid voor die therapeuten en artsen die al een praktijk hebben te verbeteren als opstartende therapeuten verschillende inzichten en behandelingsmogelijkheden mee te geven.

Voor wie:

Deze bijeenkomst is bedoeld voor therapeuten (in opleiding) en/of artsen die meer willen weten over de hersenen en verschillende aandoeningen die er kunnen optreden.

Aanvullende informatie

Duur: 1,5 dagdeel van 11.30 uur tot 17.00 uur

Kosten: € 75,- euro incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal

Online: vanwege huidige omstandigheden bekijken we ook online mogelijkheden. Heeft u voorkeur voor online deelname stuur dan een email aan info@tshealthacademy.nl .

Accreditatie: AVIG, KTNO (o.a. VBAG, LVNT,  NVST, NVVM), BATC, MBOG en NWP.

Klik op de datum om je in te schrijven