Bach Niveau 1 schriftelijk cursus, excl boeken

Bach niveau 1 is ook schriftelijk te volgen. U hoeft dan niet naar een locatie te reizen en u kunt de cursus doen op het tijdstip dat u uitkomt. Klik hier voor meer informatie over de schriftelijke Bach niveau 1 cursus.

Niveau 1 cursussen, die door het Dr. Edward Bach Centre zijn goedgekeurd, bieden u een solide basis voor kennis van de remedies. Zelfs als u al enige kennis van de remedies heeft, profiteert u van de kans deze te verdiepen en de remedies intensief te bestuderen. U werkt aan een gedetailleerd overzicht van alle 38 remedies en leert deze praktisch toe te passen voor uzelf, uw familie en uw vrienden. Er wordt eveneens aandacht besteedt aan de wijze waarop u remedies kunt inzetten bij dieren en planten.

Doelstellingen van de cursus:

 • U leert de Reddingsremedie*, Reddingscrème * en de toepassingsmogelijkheden hiervan kennen.
 • U krijgt inzicht in alle 38 Bach bloesem remedies.
 • U maakt kennis met de geschiedenis van de Bach remedies en de filosofie van Dr. Bach.
 • U kunt de Bach remedies in dagelijkse situaties voor uzelf, uw vrienden en familie en bovendien voor planten en dieren toepassen.
 •  U beschikt na het behalen van uw niveau 1 certificaat over voldoende kennis om rechtstreeks toegelaten te worden tot de Verdiepingscursus (Niveau 2).
 • U wordt nieuwsgierig en raakt geïnspireerd om nog meer over de Bach bloesem remedies te leren en te ervaren.

Het Schriftelijk Opleidingsprogramma Niveau 1 bestaat uit vijf lessen:

 • De eerste stappen; begrip en gebruik van Reddingsremedie en Reddingscrème. Inleiding van de Bach remedies.
 • Zelfhulp; de Bach remedies toegepast in uw dagelijks leven.
 • Theorie; de werking van de Bach remedies. Dr. Bach’s filosofie met betrekking tot gezondheid.
 • Geschiedenis; het leven van Dr. Bach. De ontdekking van de Bach remedies.
 • Anderen helpen; vrienden en/of familie helpen bij de keuze van Bach remedies. Toepassing van de Bach remedies op kinderen, dieren en planten. 

Aan het eind van les vier zijn alle 38 Bach remedies behandeld. Les vijf biedt u vervolgens de mogelijkheid om datgene wat u geleerd hebt te herhalen en in de praktijk te brengen.

Hoe is de gang van zaken?

Wij sturen u binnen 10 werkdagen na inschrijving een bevestiging en de factuur. Na ontvangst van uw betaling krijgt u de eerste les inclusief de boeken thuis. U verneemt van ons welke geregistreerde Bach Consulent uw mentor en gids gedurende het programma zal zijn. Als u een les klaar hebt, stuurt u deze rechtstreeks naar uw mentor. Hij/zij zal uw werk nakijken en waar nodig voorzien van commentaar en dan naar u terugsturen. De door u gestelde vragen worden beantwoord. Hierbij ontvangt u eveneens de volgende les. Het programma bestaat uit vijf lessen. Als u de laatste les heeft afgerond, ontvangen wij bericht van uw mentor. U ontvangt dan het certificaat Niveau 1 van het erkende Bach Opleidingsprogramma van ons

Hoeveel tijd neemt de cursus in beslag?

We vragen de mentor het werk binnen twee weken na ontvangst terug te sturen. Afhankelijk van uw werktempo is het mogelijk om de hele cursus binnen drie maanden te voltooien. We adviseren u echter voldoende tijd te nemen om de lesinhoud eigen te maken en deze waar mogelijk in de praktijk toe te passen.

Wat is het verschil tussen de mondelinge en de schriftelijke Niveau 1 cursus?

Tijdens de mondelinge 2-daagse Niveau 1 cursus worden alle Bach remedies in de cursustijd behandeld. Daarna hebt u minimaal drie maanden nodig om de Bach remedies te gebruiken en ze zodoende te leren kennen, voordat u Niveau 2 kunt volgen. Tijdens de schriftelijke cursus doet u voldoende persoonlijke ervaring op, zodat u direct na afloop daarvan een Niveau 2 cursus kunt volgen.

Aanvullende informatie

Prijs: € 175,- 

 

Let op: Deze cursus is exclusief de twee benodigde boeken! Klik hier voor de cursus incl. boeken.

 

Titels:

* Bach-remedies stap voor stap, Judy Howard ISBN 90-6030-634-1 

* Werkboek Bach-remedies, Stefan Ball ISBN 90-6030-622-8  

Klik op de datum om je in te schrijven