Bach Niveau 1 - Dieren -  klassikale cursus

Dr. Bach geloofde dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen welbevinden. Hij wilde anderen leren om zichzelf te helpen. Hij publiceerde zijn ontdekkingen aangaande de bloesems altijd snel en bleef tot aan zijn dood zijn werk herzien en gaf vele lezingen.

Deze overdracht van kennis wordt tot op heden in al zijn eenvoud voortgezet door verschillende erkende Bach trainers, in samenwerking met het Internationale Bach Opleidingscentrum Benelux. Deze Bach Bloesem niveau 1 dier is onderdeel van het officiele erkend door het Bach Centre (Engeland)  Bach Bloesem therapie opleidingsprogramma en na het volgen van een bepaald niveau ontvangt u een certificaat, waarmee u door kunt gaan naar het volgende niveau. U kunt uw kennis ook verdiepen door het volgen van speciale Bach Bloesem (dieren) themadagen.

Doel: Het verkrijgen van een grondige kennis van de Bach bloesem remedies en de toepasbaarheid en werkzaamheid daarvan bij (huis)dieren in het dagelijks leven.

Doelgroepen: De opleiding is bedoeld voor iedereen die de Bach bloesems wil gaan gebruiken voor eigen (huis)dieren en voor degenen die beroepsmatig (o.a. hondentrainers, paardeninstructeurs, dieren gedragstherapeuten ) met dieren werken en het welzijn van dieren en hun eigenaren willen bevorderen.

Inhoud:

De 38 Bach remedies richten zich bij de behandeling van dieren met name op de gevoelens en de persoonlijkheid van het dier. Elk dier heeft zijn eigen karakter/persoonlijkheidsstructuur en reageert op zijn eigen unieke manier op de wereld om hem heen. Soms resulteert dit in ongewenst gedrag of in signalen dat het dier niet lekker in haar vel zit. Juist hier kunnen we de Bach Bloesem Remedies gebruiken om het algemeen welzijn van het dier te bevorderen. In deze opleiding worden in eerste instantie vooral huisdieren als de hond, kat en het paard besproken met daarbij ook voorbeelden van andere huisdieren.

Wij zullen ons deze 2 dagen bezighouden met:

  • De methode van Dr. Bach, het ontstaan en de geschiedenis van de Bach Bloesems;
  • Het gebruik van de 38 remedies in het dagelijks leven, toegepast op dieren;
  • Oefeningen in het selecteren van de remedies voor dieren.

Docent

Gerda Dobbenberg, geregistreerd Bach Consulent  (mens en dier), gelicenseerd trainer Bach International Educatieprogramma niveau 1,2,3. Zij heeft ook de opleiding Bach Flower Remedies Animal Practitioner bij het Animal Centre in Wales gevolgd en is gecertificeerd om Niveau 1 Dieren te mogen geven.  Verder is zij werkzaam  in haar eigen praktijk voor mens en dier.

Bach cursusdata 2022 bij onze erkende onafhankelijke trainers:

 

DataPlaats*Trainer**Contact
Vr. 11 + 25 feb. 2022MuiderbergMw. Gerda Dobbenbergg.dobbenberg@hetnet.nl
    
    
    

 

Voor vragen of aanmeldingen neem direct contact op met trainster zelf:

Mw. Gerda Dobbenberg, De Kor 1, 1399 JE Muiderberg, Tel. 0294-26 10 89, E-mail: g.dobbenberg@hetnet.nl

Aanvullende Bach dieren thema dagen 2022:

 

DataThemaTrainerPlaats 
Zo. 6 feb. 2022Specialisatie Bach dier dag 1 ^2G. DobbenbergMuiderberg

Zo. 20 feb. 2022

Specialisatie Bach dier dag 4 ^2G. DobbenbergMuiderberg 
Zo. 27 mrt. 2022Intervisiedag  Bach Bloesems dieren^SG. DobbenbergMuiderberg 

Symboolverklaring aanvullende cursus: Voor de aanvullende cursussen is meestal in elk geval niveau 1 (^1) of niveau 2 (^2) nodig. Een uitzondering is ^S hiervoor moet je BFRAP zijn of de 6-daagse Bachdieren specialisatiedagen hebben gevolgd.

Voor vragen of aanmeldingen neem direct contact op met trainster zelf:

Adressen trainers* en woonplaats**:

Mw. Gerda Dobbenberg, De Kor 1, 1399 JE Muiderberg, Tel. 0294-26 10 89, E-mail: g.dobbenberg@hetnet.nl

Bach dier cursus of aanvullende data thema dier, georganiseerd door de TS health Academy en of Bach Opleidingscentrum Benelux zelf daarvoor kunt u zich gelijk hieronder direct aanmelden:

 

Nog geen cursus bij u in de buurt gevonden?

Neem dan graag direct met ons info@tshealthacademy.nl  contact op en dan kunnen we bekijken of er mogelijkheden zijn om een cursus bij u in de buurt te geven. Dus mocht u met meerdere geïnteresseerden zijn  of heeft u een locatie die u (gratis) ter beschikking kan stellen of anderen redenen dan vernemen we het graag en zullen in overleg met u een passende trainer en locatie organiseren.

Aanvullende informatie

 

Prijs: € 220,- euro incl. koffie, thee, water, lunch en cursusmateriaal

Duur: twee daagse klassikale cursus, 1 dag van ca. 10.00 uur tot 17.00 uur

Trainster: mw. Gerda Dobbenberg

Accreditatie:  : De Nederlandse Bach cursussen worden geaccrediteerd door de KTNO (diverse beroepsverenigingen), NVVM en NWP.

 

Klik op de datum om je in te schrijven